In zeven zonden van irritatie naar vernieuwde relatie

Frank en Renate zijn veertien jaar samen en hebben samen drie leuke knullen. Hoewel ze nog steeds veel van elkaar houden, liepen de irritaties de laatste tijd steeds vaker op en was de sfeer in huis ver te zoeken. Ze waren het eens dat het tijd was weer wat tijd en aandacht voor elkaar te maken en boekte de beleving: De Legende van Ingenhousz.

"Dat is denk ik wel de kern van een vonkx-beleving",

laat Frank na afloop weten. Na de vondst van het schilderij zag ik Renate met nieuwe ogen. “Zonder dat je er met een derde over hoeft te praten, maar verpakt in een leuk spel en avontuur kwamen wij tot een eenvoudig inzicht dat écht een positief effect heeft gehad op onze relatie. Nu ik weet wat Renate nodig heeft, kan ik haar dit geven en merken we gewoon dat de sfeer thuis weer vele malen fijner is!”

Tijdens de experience kwamen Frank en Renate aan bij de zonde: Hebzucht. Waar ze via de puzzel in het schilderij iets interessants ontdekten. De verborgen waarden in het schilderij staan symbool voor de liefdestalen. Frank ontdekte dat zijn waarde die van ondersteuning was (dienstbaarheid). Hij voelde zich geliefd en gewaardeerd wanneer Renate dingen voor hem deed. Ze nam het grootste deel van het huishouden op zich en zorgde voor de kinderen, wat hij enorm waardeerde. Zijn tegenprestatie was het gezin financieel te onderhouden door zijn verantwoordelijk en harde werken.

Door de zonde 'Hebzucht' ontdekte we onze behoefte

Renate ontdekte dat haar waarde erkenning was (complimenten). Waar het zorgen voor haar moeiteloos ging, verlangde ze hierin naar waardering van Frank. Ze wilde horen dat hij haar bewonderde en trots op haar was. Maar, vertelden ze later, Frank was niet erg complimenteus. Hij vertelde later dat hij is opgegroeid in een gezin waar kritiek de norm was, en dat hij geloofde dat mensen beter hun best zouden doen als ze kritiek kregen in plaats van complimenten. Hij had simpel weg nooit geleerd hoe belangrijk het was om positieve woorden te uiten.

Vonkx De Legende van Ingenhousz

Door de opdracht die ze samen uitvoerden, werd duidelijk dat Renate zich al lange tijd steeds minder gewaardeerd had gevoeld in de relatie wat haar had toen twijfelen aan de liefde van Frank. Ze had dit ook weleens aangegeven, maar hij begreep niet altijd wat ze nodig had. Hij dacht dat hij haar genoeg liet zien dat hij van haar hield door de dingen te doen die hij deed.

Ingenhousz Breda

Naast die spelonderdelen hebben we ook gezorgd voor een heel fijn en luxe verblijf, zodat je tijdens deze beleving samen ook lekker geniet van een 4-gangen diner inclusief wijnen, een overnachting in een Luxury suite een uitgebreid ontbijt toe!

 

 

De Legende van Ingenhousz

 

Wil je dit ook meemaken met je geliefde? Wacht dan niet te lang! De Legende van Ingenhousz is slechts tot augustus te beleven bij Hotel Ingenhousz in Breda.

jonge vrouw wandelend met koffie en een boek

Ingenhousz Breda: Een Betoverende Fotoshoot Locatie voor Tijdloze Herinneringen

Lees meer

De ultieme gids voor het vinden van de perfecte trouwlocatie

Lees meer
Art By Barbara Expositie op de 2e verdieping van Ingenhousz Breda

Expositie Art By Barbara: Abstract & Industrieel

Lees meer

De Verrijkende Voordelen van Live Muziek: kom genieten bij Ingenhousz Breda

Lees meer
Foto expositie Ad Vlemmix: Een dagje terug in Breda - Ingenhousz Breda

Foto expositie Ad Vlemmix: Een dagje terug in Breda - Ingenhousz Breda

Lees meer

Jazzy New Orleans Po'boy van Ingenhousz Breda

Lees meer