Ochtenconcert in de kapelzaal van Ingenhousz Breda op 26 Maart

Op 26 Maart organiseert Classic Young Masters weer een ochtend concert in de prachtige kapelzaal van Ingenhousz Breda. 

Ochtend concert van Classic Young Masters [UAN] DUO & De Bilt Brass

[UAN] DUO

Het programma begint om 11:00 met [UAN] DUO:

Het [uʌn] duo presenteert een brandnieuw project met 5 componisten die niet beter voor dit duo hadden kunnen schrijven. Het [uʌn] duo heeft zich het doel gezet om nieuwe werken in het leven te roepen – de saxofoon is nog een zo jong instrument, en het repertoire is nog niet heel groot. Daarom wil het [uʌn] duo met dit project, Genesis, een nieuw begin maken, met nieuwen componisten en nieuwen werken! Er is nog zo veel te ontdekken op het saxofoongebied, en dit is een eerste stap om nieuwe werelden te verkennen. 5 nieuwe werken die allemaal opgedragen zijn aan het [uʌn] duo, en een verfrissend geheel vormen vol afwisseling. Hutter’s laatromantische stijl, Jiménez’ latijn Amerikaanse ritmische en grovige motieven, Vervliet’s nauwkeurigheid bij het schrijven met tape, Misjuns’ missie een nieuwe klank te creëren die de luisteraar laat twijfelen of er een saxofoon speelt of een ander instrument en Menino’s harmonieën die experimenteren met tonaliteit en een 21e-eeuwse energie. Laat uw meenemen in een nieuwe wereld, die niet alleen saxofoon geluiden laat horen maar nog veel meer!

Close

De Bilt Brass

Om 11:40 start De Bilt Brass:

De Bilt Brass is een groep van 15 koperblazers die sinds 2018  enkele keren per jaar in De Bilt bij elkaar komen om een interessant programma in te studeren en uit te voeren.

De koperblazers spelen in de diverse goede amateurorkesten uit midden Nederland.  Ook doen enkele blazers met een professionele achtergrond mee.

Deze keer werken zij vanaf januari aan een programma bestaande uit composities van Händel, Mendelssohn, Britten en Andresen. Het zijn composities en arrangementen waarmee de rijkdom en veelzijdigheid van het koperrepertorie hoorbaar wordt.

Het ensemble staat onder leiding van Henk van den Berg. We nodigen u van harte uit om op zondagochtend 26 maart te komen genieten van onze muziek in Breda. 

Reserveren

Reserveren voor het ochtendconcert op 26 Maart kan via info@ingenhouszbreda.nl 

  • 26 Maart 2023
  • 11:00 - 12:15
  • Gratis entree