Bij Ingenhousz draait alles om smaak, ervaring en beleving

Laat je smaakpapillen tintelen bij ons InHousz! Bij ons draait alles om smaak, ervaring en beleving. Onze chef-koks laten zich dagelijks inspireren door de fantasierijke Frans koloniale keuken. Een smaakbeleving bij Ingenhousz is er één om nooit te vergeten. 

  • Frans koloniale keuken
  • Ontbijt, lunch, diner & drinken
  • Verse ingrediënten
  • Cocktail bar
  • Groot terras
  • Gault & Millau benoeming
  • Regionale producten en seizoensproducten
  • Lid van Euro-Toques Nederland
  • Pin-only

Menukaart

Download Menukaart
Diner
Bites
Irish Mór Oester
Citroen | Sjalotten Azijn | Zwarte Peper
€ 4.00
Irish Mór Oester
Passievrucht | Sojasaus | Koriander
€ 4.50
Jamón Ibérico
Knoflookbrood | Gerookte Amandel
€ 17.00
Gyoza Ayam
Krokantje Uitjes | Lente ui | Sukiyaki
€ 11.00
Cappuccino van Kreeft
Stellendamse Garnalen
€ 8.50
Zeeuwse Kokkels
Rode Peper | Knoflook | Peterselie | Brood
€ 12.00
Ingenhousz Bol
Gezouten Boter | Rouille
€ 5.00
Truffelbitterballen (V)
4 stuks | Parmezaancrème
€ 7.00
Voorgerechten
Steak Tartaar
Belgs Blauw Kalf | Eidooiercrème | Zomertruffel | Geschaafde Parmezaan
€ 14.00
Burrata (v)
Watermeloen | Basilicum | Aceto Balsamico bianco | Brioche Brood | Medjoul Dadel
€ 12.50
Canner Kreeft
Salade Kreeft | Cantaloupe Meloen | Kerrie Vinaigrette | Sesam Kletskop
€ 22.00
Saku Tonijn
Gemarineerde Tonijn | Avocado Panna Cotta | Zeeuwse Kokkels | Zoet Zure Venkel
€ 16.00
Beef Tataki
Flat Iron Steak | Noordzee Krab | Sorbet van Sugarsnap | Kaffir Limoen
€ 17.00
Hoofdgerechten
Bar De Ligne
Zeebaars | Steak Tartaar van Tomaat | Zeeuwse Kokkels | Saffraan-Hollandaise
€ 25.00
Canner Kreeft
Kreeft a La Plancha | Bisque d'Homard | Groene Asperges | Kumquat
€ 32.00
Flat Iron Steak
Bbq steak | Guanciale | Guacamole | Tuinboon | Mole Negro Saus
€ 24.50
Tournedos
Ossenhaas | Cantharellen | Madeira Saus | Zomertruffel
€ 33.00
Dry-Aged Rode Biet (v)
Rode Bieten Steak Tartaar | Cantharellen | Kapucijners | Uut Hooi Kaas
€ 24.00
Bijgerechten
Friethoes Frietjes
Belgische Mayonaise
€ 5.50
Groene Groentes
Pesto | Parmezaan
€ 5.50
Gepofte Aardappel
Créme Fraîche | Bieslook
€ 4.00
Gebakken Champignon
Truffelmayonaise
€ 5.50
Voor de kleintjes
Kipnuggets met Frietjes
€ 9.00
Biefstuk met frietjes
€ 17.00
Zeebars
Groenten | Frietjes
€ 14.00
Ijsparadijs
Kom je ijsje zelf samenstellen met onze chefs!
€ 6.00
Desserts
Rood Fruit
Aardbeien | Frambozen | Crème Suisse | Tartelette | Yoghurt Sorbet
€ 10.00
Rabarber
Pavlova | Witte Chocolade | Dragon | Rabarber | Vanille Ijs
€ 10.00
Koffie of thee met Friandises
€ 8.50
Kazen van Guillaume
3 soorten
brood van Robèrt van Beckhoven | Abrikozen Compote
€ 12.50
4 soorten
brood van Robèrt van Beckhoven | Abrikozen Compote
€ 15.50
5 soorten
brood van Robèrt van Beckhoven | Abrikozen Compote
€ 18.50
After Dinner Cocktails
Espresso Martini
Espresso | Vodka | Kahlua | Vanille ( ook 0.0 )
€ 10.50
Hazel's Dream
Baileys | Kahlua | Frangelico
€ 10.50
Old Lady
Gin | Cointreau | Limoen (ook 0.0)
€ 10.50
Pornstar Martini
Passievrucht | Suikersiroop | Vanille Vodka (ook 0.0)
€ 10.50
Chef's favourites menu
3-gangen
€ 42.00
4-gangen
€ 50.00
5-gangen
€ 58.00
6-gangen
€ 66.00
terras van Ingenhousz

Kom genieten op ons terras

Het terras van Ingenhousz, gelegen middenin een tuin dat aangelegd is aan de achterzijde van het pand, is voor iedereen toegankelijk. Met volgroeide bomen en overal groene hagen biedt dit terras vele intieme hoekjes om middenin de stad heerlijk van de natuur en van het zonnetje te genieten.

Reserveer nu

De Cocktailbar

Laat je verrassen door de lekkerste en unieke cocktails en bites in onze cocktailbar. We hebben een speciale selectie cocktails welke de bartender voor je klaar maakt. Shaken or stirred, which do you prefer?

Cocktail van Ingenhousz

The Sunday Dinch

Elke zondagmiddag tussen 12.30 en 17.00 uur organiseren we The Sunday Dinch met het gezelligste live entertainment van easy jazz en club tot chansons én swingende classics. Iedere week verrassen we je met de beste smaken en entertainment van verschillende culturen.

Voor €35,00 serveren we een smaakvol 3-gangen dinch menu.
 

"De fantasierijke Frans koloniale keuken combineren met gezonde streekproducten, dat maakt de menukaart van Ingenhousz spannend."

Chef-kok Ingenhousz

Ervaringen van onze gasten

1
143stijns
Sfeervol restaurant, heerlijk eten
We hebben hier eerder geluncht, was zo goed bevallen dat we deze keer voor een diner gingen. De hal oogt niet heel gezellig of sfeervol, echter is de eetzaal dat wél. Na de rustige coronaperiode was het geroezemoes van het restaurant een welkome herinnering aan twee jaar geleden. We werden netjes naar onze tafel begeleid. Het heeft ons de gehele avond aan niets ontbroken: hartelijke ontvangst, gepaste aandacht, snelle service, heerlijk eten (4-gangen). De kaart is anders dan anders, wij komen zeker terug om alle gerechten te proberen :). Ga zo door!
S
Seline Koek
Gastheerschap
Het restaurant was voor ontbijt en diner erg mooi ingericht. Wat een warme luxueuze ruimte. Daarnaast was het personeel vriendelijk en vlot
B
Baboes
Verrassende plek in Breda om te eten!
Een aangename plek om te eten. Het gebouw is mooi verbouwd (o.a. voormalige school) en de ruimte waar je eet is mooi. De bediening is vlot en heeft kennis van zowel het eten als de wijnen die kunnen worden geserveerd. Wij zijn tevreden naar huis gegaan en zullen hier ook zeker nog een keer terug komen.
M
Menno N.
Excellent dining experience
Excellent experience. Great setting in old building with very modern interior. The 3 course chefs menu involved nicely presented and very tasty, involving a wealth of different flavours. Service is friendly and knowledgeable. They even organized a small surprise for our anniversary dinner.
3
328freekh
Relaxte ambiance, heerlijk
Relaxte ambiance, heerlijk gegeten en een zeer vriendelijke bediening onder aanvoering van een echte gastheer. En dat maakt een erg goede prijs/kwaliteit verhouding.
1
109artf
Bijzondere kaart en gepassioneerde chef kok
Reden om dit oude klooster te bezoeken was de bijzondere kaart en goede geruchten. We hebben perfect gegeten. Bediening was goed en de chef kok, zeer gepassioneerde man, kwam regelmatig langs om e.e.a. toe te lichten, of om gewoon een praatje te maken.
Ambiance is ok.